Savval öntötte le a saját arcát egy csaló egy londoni bíróságon, miközben éppen elítélték

Egy 135 ezer fontos, csekkekkel elkövetett csalás miatt éppen felolvasták az 54 éves Mark Marshall 2 év 4 hónapnyi börtönbüntetést kiszabó ítéletét egy londoni bíróságon, amikor a férfi váratlanul valamilyen becsempészett savas folyadékot locsolt a saját arcára, illetve állítólag ivott is belőle valamennyit.

A BBC által megszólaltatott szemtanú szerint az ítélet felolvasása után a férfi váratlanul nagyot sikoltott és jajveszékelni kezdett. A szemtanú szerint az elítélt arca hirtelen kifehéredett, “mintha ragasztót kentek volna rá” és erős savas szagot lehetett érezni. Az anyagból az őt kísérő fegyőrnőre is fröccsent, de ő nem sérült meg komolyabban. Marshallt viszont súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A túlreagáló bűnöző pere egyébként eleve azért húzódott évek óta, mert amikor 2016-ban letartóztatták, olyan rossz helyen szúrta magát nyakon egy késsel elkeseredésében, hogy utána hosszú, bonyolult gyógykezelésre szorult.

Az ügynek van egy további - egyelőre - rejtélyes eleme is: a fickónál egy fém vizesflaskát találtak és logikusan arra gyanakodtak, hogy abban csempészhette be a savat, csakhogy a biztonsági kamera felvétele szerint jóval az ítélethozatal előtt, miután áthaladt a detektoros kapun, egyszer már belekortyolt annak tartalmába.

(via BBC)Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.