Árufeltöltői vagy polgármesteri állást is vállalna Pozsgai Zsolt, az Újszínház korábbi művészeti vezetője

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Szakmájában sikeresnek mondott kulturális/művészeti szakember állást keres” - kezdődik a rendhagyó nyilvános bejegyzés Pozsgai Zsolt Facebook-oldalán.

A korábban dramaturgként és forgatókönyvíróként dolgozó Pozsgai akkor lett ismert, amikor a Csurka Istvánnak odaadott, majd Dörner György által vezetett Újszínház művészeti vezetője lett. Mint a Revizor akkori írásából kiderül, művészeti vezetőként leginkább magának szavazott bizalmat: a 2012-es első évben tíz drámát tűztek műsorra, amelyek közül Pozsgai Zsolt rendezőként illetve szerzőként ötöt-ötöt jegyez.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Bencsik Gábor újságíró és Pozsgai Zsolt drámaíró, a Nemzeti Könyvtár sorozat szerkesztői a sorozat új köteteinek bemutatóján az Országházban 2018 márciusábanFotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Újszínházbeli működésének legnagyobb figyelmet kapó epizódja az volt, amikor gyakorlatilag spiclinek nevezte a saját színészüket, Derzsi János, aki erre bement a színházba, és próba közben úgy leütötte a művészeti vezetőt, hogy az elvesztette eszméletét. Dörner akkor megfeddte Pozsgait, amiért az engedélye nélkül nyilatkozott, de még egy évet kibírtak ketten. Ekkor úgymond szakmai és anyagi ügyeken összekülönböztek, és Pozsgai felmondott.

A legutóbbi Pozsgaival kapcsolatos hírek:

 • bemutatták a Kálvin és Loyolai Szent Ignác elképzelt találkozásáról szóló filmjét, amely a Reformáció Emlékbizottság és az MTVA támogatásával készült, 
 • a Bayer showban a kultúrharcról szakértett, és elmondta: „Arra is szükség van, amit én képviselek”,
 • idén márciusban pedig átvette Kásler Miklóstól a Balázs Béla-díjat.

Ezek után érkezett álláskereső posztja, amelyben magát úgy mutatja be, mint „a kulturális Tao támogatás megszűnése miatt állandó havi munkáját és jövedelmét elvesztette, kilátástalan, lehetetlen helyzetbe került családfenntartó”.

Fotó: Facebook

A néhány óra után eltávolított vagy privátra állított bejegyzés azt is felsorolja, milyen munkákat vállalna:

 • Több évtizedes színházi és filmes szakmai tapasztalattal Budapesten vagy vidéken dramaturgi, rendezői munka. 
 • Kulturális intézmény színházi tevékenységének menedzselése. 
 • Televíziós sorozat írás, filmes és téves dramaturgia. 
 • Művelődési ház vezetés. 
 • Kistelepülésen polgármesterként indulás választáson, ha a településen erre alkalmas személy nincs. 
 • Bármely kreatív munka. Angol nyelv ismerete. 
 • Fentiek hiányában szívesen vállalok Pest megye területén mozgó étel - ital - kávé automata feltöltést autóval. 
 • Mindezt munkaviszonyban, vagy havi számlázással. 

 „Kérem komolyan venni. Mert az” - zárja sorait Pozsgai.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.