Elszabadult az erőszak Caracasban, egy nő már életét vesztette az összecsapásokban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A venezuelai karhatalom szerdán este agyonlőtt egy nőt Caracasban, az ország fővárosában, miután összecsapások robbantak ki a rendfenntartók és a rezsim távozását követelő ellenzéki tüntetők között. Juan Guaidó, a magát az ország elnökének kikiáltó ellenzéki vezető a 27 éves nő haláláért felelősök felkutatását követelte.

Ezzel párhuzamosan, az erőszakos karhatalmi fellépés ellenére általános sztrájkra szólította támogatóit. Elsősorban a közalkalmazottakat szólította erre, mert szerinte ha ők csütörtökön sztrájkba lépnek, az hamarosan általános sztrájkká fejlődhet.

A BBC beszámolója szerint szerdán az ellenzék és a kormánypártiak is tömegdemonstrációkat tartottak Caracasban. Ezek eleinte békések voltak, de aztán tűzharc robbant ki. Az összecsapásokban legalább 46-an megsebesültek. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.