Elszabadult az erőszak Caracasban, egy nő már életét vesztette az összecsapásokban

külföld
2019 május 02., 10:10
comments 248

A venezuelai karhatalom szerdán este agyonlőtt egy nőt Caracasban, az ország fővárosában, miután összecsapások robbantak ki a rendfenntartók és a rezsim távozását követelő ellenzéki tüntetők között. Juan Guaidó, a magát az ország elnökének kikiáltó ellenzéki vezető a 27 éves nő haláláért felelősök felkutatását követelte.

Ezzel párhuzamosan, az erőszakos karhatalmi fellépés ellenére általános sztrájkra szólította támogatóit. Elsősorban a közalkalmazottakat szólította erre, mert szerinte ha ők csütörtökön sztrájkba lépnek, az hamarosan általános sztrájkká fejlődhet.

A BBC beszámolója szerint szerdán az ellenzék és a kormánypártiak is tömegdemonstrációkat tartottak Caracasban. Ezek eleinte békések voltak, de aztán tűzharc robbant ki. Az összecsapásokban legalább 46-an megsebesültek. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.