Lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter a brutális sorozatgyilkosságok miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Lemondott csütörtökön a ciprusi igazságügyi miniszter, azok után, hogy többen a rendőrség felelősségét is felvetették az elmúlt hetekben felderített sorozatgyilkosságok miatt.

Két hete túrázók véletlenül felfedeztek egy holttestet egy rézbánya aknájában, 32 kilométerre Nicosiától nyugatra, nem sokkal később pedig ugyanott megtaláltak egy másik áldozatot is. Innen a nyomozók eljutottak Nicos Metaxas nyugalmazott katonatiszthez, aki öt nő és két fiatalkorú lány meggyilkolását vallotta be.

Nicos MetaxasFotó: Nikosz Metaxasz/Facebook/AFP

Összesen négy nő holttestét találták meg, további három eltűnt áldozatot keresnek még. A 35 éves katonatisztet őrizetbe vették. Azt vallotta, hogy internetes társkeresőn ismerkedett meg az áldozataival. 

Jonasz Nikolaou igazságügyi miniszter újságírók előtt közölte: lelkiismereti és elvi okokból lemond. Erről tájékoztatta is Nikosz Anasztasziadisz államfőt, aki elfogadta a lemondását. A lemondás előzménye, hogy a rendőrséget sorozatos kritikák érték, amiért korábban nem foglalkoztak az eltűnt nők felderítésével, az esetek kivizsgálásával.

A sorozatgyilkos első áldozata egy romániai nő és annak lánya volt, akik 2016 szeptemberében tűntek el, legutóbb pedig egy Fülöp-szigeteki nőt ölt meg tavaly augusztusban.

A meggyilkolt nők holttestét a férfi bőröndökbe rejtette, amelyeket betondarabokkal süllyesztett a mélybe. (MTI/Reuters/AP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.