Lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter a brutális sorozatgyilkosságok miatt

Lemondott csütörtökön a ciprusi igazságügyi miniszter, azok után, hogy többen a rendőrség felelősségét is felvetették az elmúlt hetekben felderített sorozatgyilkosságok miatt.

Két hete túrázók véletlenül felfedeztek egy holttestet egy rézbánya aknájában, 32 kilométerre Nicosiától nyugatra, nem sokkal később pedig ugyanott megtaláltak egy másik áldozatot is. Innen a nyomozók eljutottak Nicos Metaxas nyugalmazott katonatiszthez, aki öt nő és két fiatalkorú lány meggyilkolását vallotta be.

Nicos MetaxasFotó: Nikosz Metaxasz/Facebook/AFP

Összesen négy nő holttestét találták meg, további három eltűnt áldozatot keresnek még. A 35 éves katonatisztet őrizetbe vették. Azt vallotta, hogy internetes társkeresőn ismerkedett meg az áldozataival. 

Jonasz Nikolaou igazságügyi miniszter újságírók előtt közölte: lelkiismereti és elvi okokból lemond. Erről tájékoztatta is Nikosz Anasztasziadisz államfőt, aki elfogadta a lemondását. A lemondás előzménye, hogy a rendőrséget sorozatos kritikák érték, amiért korábban nem foglalkoztak az eltűnt nők felderítésével, az esetek kivizsgálásával.

A sorozatgyilkos első áldozata egy romániai nő és annak lánya volt, akik 2016 szeptemberében tűntek el, legutóbb pedig egy Fülöp-szigeteki nőt ölt meg tavaly augusztusban.

A meggyilkolt nők holttestét a férfi bőröndökbe rejtette, amelyeket betondarabokkal süllyesztett a mélybe. (MTI/Reuters/AP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.