A fideszes próbálkozások ellenére mégis mehetnek nyári táborba a XV. kerületi gyerekek

Mivel az elvesztett időközi polgármester-választás miatt bosszút esküdött helyi Fidesz néhány független együttszavazóval kiegészülve 6 alkalommal is megakadályozta a budapesti XV. kerület költségvetési rendelet elfogadását, úgy tűnt, hogy az idén kényszerűségből nem nyit ki a kerület 2 hagyományos nyári tábora, amiről a 444 írt elsőként.

A két helyszínen tavaly összesen közel 1500 gyerek nyaralt: Bernecebarátiban 1041-en, míg Siófok/Balatonvilágoson 440-en.

A táboroztatást a költségvetési kavarás konkrétan azért érinti, mert, az önkormányzat magyarázata szerint

"elfogadott költségvetés hiányában a kerület éves szinten 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el, saját forrásaiból gazdálkodik – ez azt jelenti, hogy csak a kötelező önkormányzati feladatok ellátására jut pénz, az önként vállalt feladatokra nem."

Ma azonban kiderült, hogy Németh Angéla polgármester és az önkormányzat mégis találtak megoldást, így idén is üdülhetnek olcsón a rászoruló kerületi gyerekek. A megoldás lényege az, hogy az idei költségek oroszlánrészét a két tábor felújítása tette volna ki, ami elfogadott költségvetés híján nagyrészt elmarad ugyan, de a biztonságos működéshez elengedhetetlen munkákat az önkormányzat a saját alkalmazottaival megcsináltatja, így mégis lehet nyaraltatni.

Németh már korábban is azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat mindent meg fog tenni, hogy a kerületi gyerekeket kivonják a politikai összecsapásokból.