A Kúria is megerősítette, hogy Tiszavasvári vezetése zaklatta a cigányokat

jog
2019 május 03., 09:58
comments 216

Tiszavasvári önkormányzata három évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Becsület Légiója nevű szervezettel, amely Zagyva György Gyula (korábban jobbikos képviselő) és Orosz Mihály Zoltán (korábban érpataki polgármester) szervezete volt. A megállapodás értelmében a légió a cigányok lakta telepeken járőrözött, és zaklatta a lakókat, volt hogy éjszaka is.

A TASZ az eljárással szemben az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amely 300 ezer forintra büntette az önkormányzatot, és eltiltotta a testületet a megfélemlítő gyakorlattól.

Belvíz Tiszavasvári határában.
photo_camera Belvíz Tiszavasvári határában. Fotó: Balázs Attila / MTI

Ezt a döntést támadta meg az önkormányzat, először a közigazgatási bíróságon, de azt a pert elvesztették. Ezután a Kúriától kérték az ítélet felülvizsgálatát, ám most a Kúria is elutasította a beadványukat. (TASZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.