Bizonyított, hogy a gyógyszert szedő HIV-fertőzöttek nem adják tovább a vírust

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Lancet című orvosi lapban pénteken jelent meg egy tanulmány, aminek szerzői szerint nagyon közel került az emberiség ahhoz, hogy megállítsa az AIDS-et.

Egy orvoscsoport nyolc éven keresztül követett ezer meleg férfi párt, amelynek egyik tagja HIV vírussal fertőzött volt, de mindannyian antiretrovirális (ART) kezelést kaptak, azaz szedték a gyógyszereiket. A világ HIV pozitívjai fele kap ilyen kezelést egészségügyi szakértők becslése szerint.

HIV vírus emberi vérben (felnagyítva)Fotó: SCIEPRO/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

A nyolc évig tartó felmérés szerint az ART kezelés alatt állók közül senki sem adta tovább a HIV-vírust, és ehhez még csak védekezniük sem kellett, azaz óvszer nélküli együttlét sem veszélyeztette a párjukat. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.