Orbán Viktort zavarja, hogy a politikusok túl könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket egymásra :(

2019 május 3., péntek 6:24
304

Orbán Viktor a szokásos rádióbeszédében pénteken azt mondta nem udvariasságból mondta azt Matteo Salviniről, hogy ő Európa legfontosabb embere. Majd hosszan beszélt azokról, akik vele ellentétben nincsenek annyira oda az olasz belügyminiszterért. 

A magyar miniszterelnöknek például nagyon nem tetszik, hogy egyes politikusok túlságosan könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket más országok vezetőivel szemben. De szerinte Salvini az olasz népet képviseli, ezért aki őt sértegeti, az olasz népet sértegeti. Rossz európai szokásnak nevezte, hogy  nem találják meg az egyensúlyt az egymás véleményének bírálata és a tisztelet között.

Szerinte emögött a frusztráció van, nem véletlenül a németek járnak ebben az élen. A fél perce még az egyes népek sértegetését elítélő miniszterelnök hozzátette: 

Mi magyarok úgy emlékszünk a németekre az elmúlt évtizedekben, hogy az egy szorgos, jókedvű és tisztelettudó nép, mindig azért tiszteltük a németeket, mert azok rendezettek. Nemcsak kinézetükre, hanem a szavaikra is. Volt bennük egy fegyelem, nem engedtek meg maguknak bizonyos dolgokat. Most láthatóan ezt maguk mögé dobták, és minden erkölcsi gátlás nélkül mondanak nem elfogadható stílusú ítéletet, idegen, más országok politikusairól.” 

Salvinire visszatérve a magyar miniszterelnök elmondta, hogy szöget vert a bevándorláspárti politikusok koporsójába, és egy kisebb szöggel mi is csatlakoztunk ehhez a művelethez, amikor megállítottuk a migrációt a szárazföldön, ő pedig ugye a tengeren állította meg. Majd arról beszélt, mennyire örül, amikor új szereplők lépnek be a politikába, mert nem olyanok, mint a brüsszeliek, akikről azt sem tudni, mikor láttak utoljára valódi embereket. Ehelyett csak a saját gondolataikba vannak zárva, a saját nyelvüket beszélik, és csak a dolgok igazgatását végzik el.  Ezzel szemben megjelennek az olyan emberek, mint Salvini vagy hamarosan Magyarországra látogató Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, akik ki merik mondani, hogy a dolgok rosszul mennek.  

Orbán Viktor azért is haragszik az Európai Bizottságra, mert „mindenféle marhaságra van pénz, de hogy Magyarországnak legalább 50 százalékban megtérítsék a határvédelmet, az eszükbe sem jut”. Ígéretekkel pedig szerinte már tele a padlás.

Szóba került a Budapest-Belgrád vasútvonal, amit hogy, hogy nem Mészáros Lőrinc épít a kínaiakkal. Orbán Viktor a projektről azt mondta, nem azt kell nézni, mikor térül meg, hanem hogy mi szolgálja a  nemzet érdekét, milyen hosszú időn keresztül termel hasznot Magyarországnak, ha itt haladnak át az áruk. Ez az igazi kérdés szerinte. 

A május 13-ai washingtoni látogatásáról azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó a Donald Trumppal folytatandó megbeszélésen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt