Egy ausztrál cég azt állítja, 60 napig frissen tudja tartani a tejet egy új eljárással

élelmiszer
2019 május 04., 08:50
comments 163

Az ausztráliai Naturo nevű cég azt állítja, hogy egy új eljárással képesek a tejet 60 napig is frissen tartani, miközben a tej megőrzi a nyerstejre emlékeztető ízét is. A cég szerint az eljárásuk nagyban különbözik a tartóstejet előállító UHT-eljárástól és a sima pasztőrözéstől is, éppen ezért ez a legnagyobb tejipari áttörés a pasztörizálás feltalálása óta.

A Naturo egyébként korábban arról lett ismert, hogy kifejlesztett egy tartósítási eljárást, ami megakadályozza az avokádó bebarnulását.

Az új eljárás elsősorban azért jön jól a tejtermelőknek, mert messzebbre exportálhatóvá teszi a friss tejet, ez pedig egy olyan problémát oldana meg, amivel rég küzdenek az ausztráliai és új-zélandi termelők. A tartósítás lehetővé tenné a számukra, hogy végre betörjenek a kínai, malajziai és indonéziai piacokra, ahová jelenleg csak kis mennyiségű friss tejet tudnak szállítani repülővel. (ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.