Egy ausztrál cég azt állítja, 60 napig frissen tudja tartani a tejet egy új eljárással

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ausztráliai Naturo nevű cég azt állítja, hogy egy új eljárással képesek a tejet 60 napig is frissen tartani, miközben a tej megőrzi a nyerstejre emlékeztető ízét is. A cég szerint az eljárásuk nagyban különbözik a tartóstejet előállító UHT-eljárástól és a sima pasztőrözéstől is, éppen ezért ez a legnagyobb tejipari áttörés a pasztörizálás feltalálása óta.

A Naturo egyébként korábban arról lett ismert, hogy kifejlesztett egy tartósítási eljárást, ami megakadályozza az avokádó bebarnulását.

Az új eljárás elsősorban azért jön jól a tejtermelőknek, mert messzebbre exportálhatóvá teszi a friss tejet, ez pedig egy olyan problémát oldana meg, amivel rég küzdenek az ausztráliai és új-zélandi termelők. A tartósítás lehetővé tenné a számukra, hogy végre betörjenek a kínai, malajziai és indonéziai piacokra, ahová jelenleg csak kis mennyiségű friss tejet tudnak szállítani repülővel. (ABC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.