A 78 utasból csak 37 élte túl a kigyulladt gép kényszerleszállását

közlekedés
2019 május 05., 16:34
comments 278

A moszkvai Seremetyevó repülőtéren landolt egy gép, amely feltehetően már a levegőben kigyulladt - jelentette az Interfax hírügynökség, amely úgy tudja, az evakuálás során legalább hatan megsérültek.

A RIA Novosztyi szerint az összes utast sikerült csúszdán kimenekíteni a lángoló járműből. Az Interfax úgy tudja, hogy a gépnek csak másodszorra sikerült leszállnia, amikor orral a kifutópályának ütközött és kigyulladt. 

Frissítés 19.04: az orosz hírügynökségek halálos áldozatokról írnak. Különböző információk jelentek meg róla, hogy a 78 utasból 5 vagy 10- nél is több vesztette életét. A rendőrség a biztonsági előírások megsértésének gyanújával indított nyomozást.

Frissítés 21.07: A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság közölte: legalább 13-an elhunytak. Az Aeroflot légitársaság szerint a hajtóművek a kényszerleszállást követően gyulladtak ki. Az üzemanyaggal csaknem teleöltött repülőgép teljesen kiégett. Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Frissítés 23.10:  Csak 37-en élték túl az Aeroflot utasszállító gépének moszkvai kényszerleszállását - jelentette ki a Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője vasárnap este.

Az orosz fővárosból Murmanszkba tartó gép a TASZSZ értesülése szerint az egyik hajtóműben kiütött tűz miatt fordult vissza. 

Az égő gépről készült felvételek elkezdtek terjedni a neten és az orosz tévécsatornákon:

(Moscow Times, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.