Lerúgta a kőkeresztet a Margit-híd egyik Szent Koronájáról egy 22 éves nő

Budapest
2019 május 05., 16:15
comments 313

A rendőrök április 28-án észlelték, hogy a Margit hídon lévő Szent Koronát ábrázoló szobrok közül az egyiket ismeretlen elkövető megrongálta, a rajta lévő kőkeresztet letörte. Garázdaság vétség miatt indult nyomozás - írja a police.hu.

Aztán a 22 éves P. Petra május 2-án bement a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a bűncselekmény elkövetését beismerte,

elmondta, hogy a kőkeresztet lerúgta.

A nyomozók a fiatal nőt garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Ez nem hogy nem az első ilyen eset, hanem lassan már rutinszerűnek mondható:

  • 2018. szeptember 7-én két erősen ittas 19 éves férfi a hidat díszítő kőkoronák közül nyolc darabról letörte a kőkeresztet.
  • Januárban egy fiatal pár, aztán két nappal később két fiatal férfi rongált.
  • Februárban Dávid magával is vitte a keresztet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.