Finom utalásképpen az Egyesült Államok a Perzsa-(Arab-)öbölbe vezényelt egy repülőhordozót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rakétakilövés a USS Abraham Lincoln fedélzetéről.Fotó: M. JEREMIE YODER/AFP

"Tiszta és félreérthetetlen üzenetként" az Egyesült Államok a Perzsa-(Arab-)öbölbe vezényelte a USS Abraham Lincoln repülőhordozót és egy bombázó harccsoportot. John Bolton, Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint a lépés "válasz egy sor aggasztó, a helyzet eszkalációjára utaló figyelmeztetésre".

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a lépés az amerikai csapatok elleni esetleges támadásokról szóló fenyegetésekre adott válasz. A hírügynökségnek ezt egy neve elhallgatását kérő amerikai kormányzati forrás mondta, de Bolton is utalt rá. A főtanácsadó szerint az amerikai haderő "könyörtelen" választ adna egy ilyen támadásra.

"Az Egyesült Államok a térségbe irányítja a USS Abraham Lincoln repülőhordozó támadó harccsoportot és egy bombázó harccsoportot" - mondta.

Bolton szerint ugyanakkor az amerikaiak "nem keresik a háborút az iráni rezsimmel", de "teljesen készen állnak" rá, hogy erővel feleljenek bármilyen támadásra, kövesse el azt akár az iráni hadsereg vagy a forradalmi gárda, vagy bármely szövetséges csoportjuk. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.