Megismétlik a helyhatósági választást Isztambulban, pont ott, ahol szoros versenyben 15 év után az ellenzék nyert

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

A március 31-i törökországi helyhatósági választás isztambuli eredményének érvénytelenítéséről, és az ottani szavazás megismétléséről döntött a török Legfőbb Török Választási Tanács (YSK), helyt adva a kormánypárt rendkívüli fellebbezésének – közölte az Anadolu török, részben állami hírügynökség.

Isztambulban szoros versenyben, de a nem hivatalos végeredmény szerint 15 évnyi kormánypárti vezetés után a legfőbb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje, Ekrem Imamoglu szerezte meg a főpolgármesteri széket.

Imamoglu április 17-én át is vette Isztambul tartomány választási tanácsától a megbízólevelét, de a hatalmon lévő, iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szervezett szabálytalanságokra hivatkozva egy napra rá rendkívüli fellebbezéssel a voksolás megismétlését kérelmezte az YSK-nál.

Bár Imamoglu lassan három hete a város főpolgármestere, az YSK ezalatt az egymást követő fellebbezések miatt nem hirdetett hivatalos végeredményt. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.