Olyan tanulmányt röttyintett az MNB az oktatásról, mintha az ellenzék szállta volna meg Matolcsy György bankját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Nagy baj lehet az oktatásban, ha már kormányzati szinten is javítani akarnak rajta" - összegezte cikke indításaként a Népszava a lap által megkérdezett tanárok véleményét két, a minap megjelent kormányzati tanulmányról. A két tanulmányt a Magyar Nemzeti Banki, illetve a Varga Mihály pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács jegyzik. Ezt csak azért fontos kiemelni, mert a tanulmányok

Orbán Viktor és kedvenc kamarai elnökével, Parragh László anakronisztikus vágyálma, a munkaalapú társadalom helyett pont a tudásalapú társadalom létrehozásának fontosságát hangsúlyozzák.

Pedig Orbán, kedvenc kamarai elnöke, Parragh László lelkes szurkolása közepette az elmúlt években éppen azért tett sokat, hogy a diákokat a továbbtanulás helyett a munka felé terelgesse, nem kis részben szolgálta ezt a tankötelesség korhatárának sokat bírált csökkentése is.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács tanulmányát lapozgatva az embernek néha olyan érzése támad, mintha csak a kormány által szintén kárhoztatott alternatív iskolák pedagógusai írták volna. A tanulmány bírálja a lexikális ismeretekre épülő oktatást, amely helyett a képesség- és készségfejlesztést javasolják. Ugyanezt teszi az MNB tanulmánya is. Ez nagyjából mind ellentétes a kormány korábbi, Hoffmann Rózsa egykori államtitkár nevével fémjelzett oktatási reformjának minden eddigi lépésével. (Via Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.