Olyan tanulmányt röttyintett az MNB az oktatásról, mintha az ellenzék szállta volna meg Matolcsy György bankját

"Nagy baj lehet az oktatásban, ha már kormányzati szinten is javítani akarnak rajta" - összegezte cikke indításaként a Népszava a lap által megkérdezett tanárok véleményét két, a minap megjelent kormányzati tanulmányról. A két tanulmányt a Magyar Nemzeti Banki, illetve a Varga Mihály pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács jegyzik. Ezt csak azért fontos kiemelni, mert a tanulmányok

Orbán Viktor és kedvenc kamarai elnökével, Parragh László anakronisztikus vágyálma, a munkaalapú társadalom helyett pont a tudásalapú társadalom létrehozásának fontosságát hangsúlyozzák.

Pedig Orbán, kedvenc kamarai elnöke, Parragh László lelkes szurkolása közepette az elmúlt években éppen azért tett sokat, hogy a diákokat a továbbtanulás helyett a munka felé terelgesse, nem kis részben szolgálta ezt a tankötelesség korhatárának sokat bírált csökkentése is.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács tanulmányát lapozgatva az embernek néha olyan érzése támad, mintha csak a kormány által szintén kárhoztatott alternatív iskolák pedagógusai írták volna. A tanulmány bírálja a lexikális ismeretekre épülő oktatást, amely helyett a képesség- és készségfejlesztést javasolják. Ugyanezt teszi az MNB tanulmánya is. Ez nagyjából mind ellentétes a kormány korábbi, Hoffmann Rózsa egykori államtitkár nevével fémjelzett oktatási reformjának minden eddigi lépésével. (Via Népszava)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.