Szöllősi György már megint újságírókamaráról beszél

POLITIKA
2019 május 06., 05:31

Szöllősi György, a magyar kormánypárti sportújságírás atyaúristene, a Magyar Sportújságírók Szövetsége nevezetű izé elnöke a szervezet közgyűlésén hamarosan megvalósuló elképzelésként emlegette fel újra a sajtókamara tavaly januárban felröppent ötletét.

A sajtókamara igazi diktatórikus klasszikus: az elképzelés szerint a jövőben a kormány csak azokat az újságírókat tekintené "partnernek" - ez a kormányzati zsargonban azt jelenti, hogy csak velük volna hajlandó szóba állni -, akik tagjai a kamarának.

Mindezt persze szokás szerint az érintettek megkérdezése nélkül találta ki a kormányzat. Így a MÚOSZ által egy hónapja szervezett egyeztetésen szinte az összes szakmai szervezet, köztük a katolikus és a protestáns újságírók szövetségének egyeztetésein "kizárólag negatív kontextusban került szóba" a kamara, amiről azt feltételezik, hogy csak a politikai nyomásgyakorlás újabb eszköze lenne a sajtó még nem közvetlen kormányzati ellenőrzés alatti része felett. (Via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.