A Srí Lanka-i merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak

A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak – közölte hétfő késő este a szigetország ügyvezető rendőrfőnöke.

C. D. Vickramaratne azt mondta, az öngyilkos merénylők között két bombaszakértő is volt. A hatóságok lefoglalták a csoport további felhasználásra felhalmozott robbanóanyagait.

Húsvétvasárnap 3 templom és 3 szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található településeken. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és kb. 500-an megsebesültek. 7 öngyilkos merénylő közvetlenül a kiszemelt helyszíneken halt meg, míg egy további egy vendégháznál hozta működésbe a nála lévő bombát, miután nem tudta azt felrobbantani a kiszemelt szállodánál. A kilencedik támadó az otthonában végzett magával, hogy elkerülje az őrizetbe vételét.

Több tucat embert vettek őrizetbe a merényletek után, a hatóságok többször is arra figyelmeztettek: reális a veszélye annak, hogy az Iszlám Államhoz kötődő csoport újabb támadásra készül. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.