A Srí Lanka-i merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak – közölte hétfő késő este a szigetország ügyvezető rendőrfőnöke.

C. D. Vickramaratne azt mondta, az öngyilkos merénylők között két bombaszakértő is volt. A hatóságok lefoglalták a csoport további felhasználásra felhalmozott robbanóanyagait.

Húsvétvasárnap 3 templom és 3 szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található településeken. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és kb. 500-an megsebesültek. 7 öngyilkos merénylő közvetlenül a kiszemelt helyszíneken halt meg, míg egy további egy vendégháznál hozta működésbe a nála lévő bombát, miután nem tudta azt felrobbantani a kiszemelt szállodánál. A kilencedik támadó az otthonában végzett magával, hogy elkerülje az őrizetbe vételét.

Több tucat embert vettek őrizetbe a merényletek után, a hatóságok többször is arra figyelmeztettek: reális a veszélye annak, hogy az Iszlám Államhoz kötődő csoport újabb támadásra készül. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.