A Srí Lanka-i merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak

2019 május 7., kedd 7:41

A Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak – közölte hétfő késő este a szigetország ügyvezető rendőrfőnöke.

C. D. Vickramaratne azt mondta, az öngyilkos merénylők között két bombaszakértő is volt. A hatóságok lefoglalták a csoport további felhasználásra felhalmozott robbanóanyagait.

Húsvétvasárnap 3 templom és 3 szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található településeken. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és kb. 500-an megsebesültek. 7 öngyilkos merénylő közvetlenül a kiszemelt helyszíneken halt meg, míg egy további egy vendégháznál hozta működésbe a nála lévő bombát, miután nem tudta azt felrobbantani a kiszemelt szállodánál. A kilencedik támadó az otthonában végzett magával, hogy elkerülje az őrizetbe vételét.

Több tucat embert vettek őrizetbe a merényletek után, a hatóságok többször is arra figyelmeztettek: reális a veszélye annak, hogy az Iszlám Államhoz kötődő csoport újabb támadásra készül. (MTI)