Czunyiné átadott egy IFA tűzoltóautót, amit még Kádár idején gyártottak az NDK-ban

POLITIKA
2019 május 07., 06:28

„Egy jól felszerelt tűzoltófecskendővel gazdagodott a Bábolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Nap, mint nap csaknem 7000 állampolgár számíthat a gyors és határozott segítségükre”

jelentette be a Facebookon Czunyiné dr. Bertalan Judit fideszes parlamenti képviselő, aki egy több mint 40 képes fotógalériát is feltöltött az átadásról.

Mint kiderült, egy IFA W50-es tűzoltóautót (ún. tűzoltófecskendőt) adtak át, és szenteltek fel.

photo_camera Fotó: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Ezt a modellt 1965 és 1990 között gyártották Ludwigsfeldében, Berlin alatt pár tucat kilométerre az NDK haszonjármű-iparának gyöngyszeme.

photo_camera Fotó: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Tavaly még egy szép Rábát adott át Kisbéren:

link Forrás

Egyébként tavaly írtunk arról, hogy katasztrofálisra sikeredtek a magyar fejlesztésű tűzoltóautók: gyenge a motorjuk, dobfékekkel szerelték őket, légzsák nincs, menet közben nem lehet velük oltani, kialakításuk pedig trehány munka, így a tűzoltók szerint nehéz lesz az új flottával kihúzni 15-20 évet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.