Egy magyar nő holttestét találták meg egy londoni férfi mélyhűtőjében

bűnügy
2019 május 07., 17:22

Április végén Londonban letartóztattak egy 50 éves férfit, miután két nő holttestére bukkantak a fagyasztójában. A Scotland Yard keddi közleménye szerint az egyik áldozat egy 34 éves magyar nő, Sz. H. volt, aki több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.

A rendőrség szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be.

A Scotland Yard ismertetése szerint az eddigi vizsgálatok nem tárták fel a két nő halálának pontos okát, de mindkét áldozat számos sérülést szenvedett.

Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának főfelügyelője közölte, hogy a magyar áldozat hozzátartozóit a brit hatóságok tájékoztatták Sz. H. haláláról.

A londoni rendőrség közleménye szerint a magyar nő utoljára 2016 nyarán beszélt olyannal telefonon, aki Magyarországról ismerte. Ugyanakkor továbbra is keresik, kikkel állhatott kapcsolatban. Valamint tisztázni kell, hogy a két áldozat ismerte-e egymást, kikkel álltak kapcsolatban, milyen életvitelt folytattak és mit csináltak a Canning Town negyedben, illetve abban az utcában, ahol holttestüket megtalálták.

Egy 50 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek, majd szabadlábra helyeztek, de a vizsgálatot folytatják vele szemben. Őrizetbe vettek egy Zarhid Younis nevű 34 éves férfit is, aki a lakásban élt. Ellene vádat emeltek elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával. (BBC/MTI)