Jamie McDonald egy hét alatt 845 km-t futott le futópadon

Egy hét alatt 845 kilométert futott le futópadon, ezzel új világrekordot állított fel egy brit férfi. 

A magát Adventuremannek nevező, 32 éves Jamie McDonald teniszedző Gloucesterben a brazil Marcio Villar Guinness-rekordját döntötte meg, amit 2015 januárjában 827 km-es teljesítménnyel állított fel.

McDonald egy héten át napi több mint 117 km-t tett meg, napi több mint 20 órán át futott a gépen, és csak 2-3 órát aludt.

A brit futó 2 órával előbb megdöntötte a brazil csúcsot, mint azt a rekordkísérlet előtt kalkulálta. A futást hétfőn 13 órakor fejezte be, a rekord még hitelesítésre vár.

Adventureman márciusban fejezte be a 210 maratoni távot, összesen 8851 km-t felölelő futását az USA-n keresztül kíséret nélkül, hogy adományokat gyűjtsön beteg gyerekeknek. Itt látható a BBC dokumentumfilmje róla: 

Azt mondta, egész gyerekkorát kórházakban töltötte. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.