Büntetőfeljelentést tett az Oktatási Hivatal a kiszivárgott érettségi tételek miatt

oktatás
2019 május 08., 13:28
comments 273


Nemrég írtuk meg, hogy az interneten terjed egy képernyőfelvétel, mely szerint valaki már kedden kiszivárogtatta a mai, középszintű történelem érettségi esszétémáit. Az ügyben megkerestük az Oktatási Hivatalt, melyben azt írják, ők is értesültek róla, hogy valaki egy zárt csoportban közzétehette a feladatsort, és már meg is tették a büntetőfeljelentést. Arról, hogy ez mit jelent az érettségizők számára, egyelőre nem nyilatkoztak.

„2019. május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.”

Frissítés: A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután közölte, hogy megérkezett a feljelentés, ami alapján el is rendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.