41 millió dollár értékű bitcoint loptak el hackerek

A világ egyik jelentősebb kriptovaluta-tőzsdéjéről, a kínai Binance-ról loptak el hackerek 41 millió dollár értékű bitcoint. Ezt a tőzsdét irányító vállalat közölte szerdán. 

A hétezer bitcoint különféle módszerek segítségével lovasították meg a támadók, adathalász eszközök mellett vírusokat is bevetettek. A vállalat szerint az ügyfeleik nem szenvednek kárt, mivel a Binance saját tartalékéból fogja fedezni a veszteséget. 

A bitcoin árfolyama 4,2 százalékot zuhant az ázsiai piacon a hír hallatán, de aztán kicsit visszakapaszkodott. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.