Kaliforniában eltörlik a pelenka, a tampon és a betétek áfáját

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó csütörtökön bejelentette, hogy támogatja az indítványt, ami 5 évig áfamentessé tenné a pelenkákat, tamponokat és betéteket. Ezt a javaslatot a kormányzó elődei is megkapták, ők azonban rendre elutasították.

Newsom vállalta, hogy a javaslatnak megfelelően átalakítja Kalifornia állam költségvetését, ráadásul végrehajtja korábbi ígéretét is, ami szerint megduplázza az alacsony keresetű szülők adókedvezményét. A demokrata párti politikus ígéretet tett a gyerekjóléti szolgáltatások bővítésére is. (Los Angeles Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.