Kaliforniában eltörlik a pelenka, a tampon és a betétek áfáját

külföld
2019 május 08., 09:32
comments 87

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó csütörtökön bejelentette, hogy támogatja az indítványt, ami 5 évig áfamentessé tenné a pelenkákat, tamponokat és betéteket. Ezt a javaslatot a kormányzó elődei is megkapták, ők azonban rendre elutasították.

Newsom vállalta, hogy a javaslatnak megfelelően átalakítja Kalifornia állam költségvetését, ráadásul végrehajtja korábbi ígéretét is, ami szerint megduplázza az alacsony keresetű szülők adókedvezményét. A demokrata párti politikus ígéretet tett a gyerekjóléti szolgáltatások bővítésére is. (Los Angeles Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.