Mészáros Lőrinc cége EU-s pénzből, 4,4 milliárdért vihet interaktív táblákat az iskolákba

gazdaság
2019 május 08., 18:54
comments 330

A múlt héten egy 689 millió forintos tendert nyert Mészáros Lőrinc informatikai cége, a 4iG, majd két újabb tendert is behúzott a cég, és itt a harmadik győzelem: az MTI-hez eljuttatott közleményében a 4iG bejelentette: több mint 2000 magyar iskolába szállíthat interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán elnyerték a tendert nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatukkal.

photo_camera Fotó: tejhatalom/Tumblr

A 4iG a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó programban, EU-s támogatással megvalósuló projektben 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusoknak az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019-2020-as tanév kezdetéig. A cég a beüzemelés után elektronikus távoktatásban legalább 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak. A cég a szerződéskötés után a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti a kb. 2000-2100 általános és középiskolában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.