Mészáros Lőrinc cége EU-s pénzből, 4,4 milliárdért vihet interaktív táblákat az iskolákba

A múlt héten egy 689 millió forintos tendert nyert Mészáros Lőrinc informatikai cége, a 4iG, majd két újabb tendert is behúzott a cég, és itt a harmadik győzelem: az MTI-hez eljuttatott közleményében a 4iG bejelentette: több mint 2000 magyar iskolába szállíthat interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán elnyerték a tendert nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatukkal.

Fotó: tejhatalom/Tumblr

A 4iG a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó programban, EU-s támogatással megvalósuló projektben 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusoknak az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019-2020-as tanév kezdetéig. A cég a beüzemelés után elektronikus távoktatásban legalább 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak. A cég a szerződéskötés után a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti a kb. 2000-2100 általános és középiskolában. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.