Mészáros Lőrinc cége EU-s pénzből, 4,4 milliárdért vihet interaktív táblákat az iskolákba

A múlt héten egy 689 millió forintos tendert nyert Mészáros Lőrinc informatikai cége, a 4iG, majd két újabb tendert is behúzott a cég, és itt a harmadik győzelem: az MTI-hez eljuttatott közleményében a 4iG bejelentette: több mint 2000 magyar iskolába szállíthat interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán elnyerték a tendert nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatukkal.

Fotó: tejhatalom/Tumblr

A 4iG a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó programban, EU-s támogatással megvalósuló projektben 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusoknak az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019-2020-as tanév kezdetéig. A cég a beüzemelés után elektronikus távoktatásban legalább 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak. A cég a szerződéskötés után a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti a kb. 2000-2100 általános és középiskolában. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.