Theresa May szerint ahogy a Liverpoolnak sikerült nyerni a Barcelona ellen, úgy akár a brexit-megállapodás is összejöhet

2019 május 8., szerda 13:31
61

A brit miniszterelnök a kedd esti Bl-elődöntőn csodát tevő Liverpool példájából kiindulva beszélt arról szerdán a brit parlamentben, hogy képesek lehetnek sikerrel venni a brexitet, annak ellenére, hogy erre nem sok minden utal most. 

A Guardian összefoglalója szerint elsőnek a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn hozta fel a keddi meccset, amikor arról beszélt, hogy a Liverpool csodálatos eredményét látva a miniszterelnök talán kérhetne pár tippet Jürgen Klopptól, hogy hogyan érjen el egy jó eredményt Európában. 

Válaszában May elmondta, hogy a Liverpool győzelme azt mutatta meg, hogy amikor mindenki azt mondja, hogy vége van, és az európai ellenfeled megvert, elfogyott az idő és ideje elismerni a vereséget, még akkor is lehet győzni, ha mindenki összefog. 

Mint a cikk megjegyzi, May helyzete amúgy közel sem tekinthető szilárdnak, mivel számos konzervatív képviselő is azt szeretné elérni, hogy távozzon a miniszterelnöki posztról. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt