Theresa May szerint ahogy a Liverpoolnak sikerült nyerni a Barcelona ellen, úgy akár a brexit-megállapodás is összejöhet

A brit miniszterelnök a kedd esti Bl-elődöntőn csodát tevő Liverpool példájából kiindulva beszélt arról szerdán a brit parlamentben, hogy képesek lehetnek sikerrel venni a brexitet, annak ellenére, hogy erre nem sok minden utal most. 

A Guardian összefoglalója szerint elsőnek a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn hozta fel a keddi meccset, amikor arról beszélt, hogy a Liverpool csodálatos eredményét látva a miniszterelnök talán kérhetne pár tippet Jürgen Klopptól, hogy hogyan érjen el egy jó eredményt Európában. 

Válaszában May elmondta, hogy a Liverpool győzelme azt mutatta meg, hogy amikor mindenki azt mondja, hogy vége van, és az európai ellenfeled megvert, elfogyott az idő és ideje elismerni a vereséget, még akkor is lehet győzni, ha mindenki összefog. 

Mint a cikk megjegyzi, May helyzete amúgy közel sem tekinthető szilárdnak, mivel számos konzervatív képviselő is azt szeretné elérni, hogy távozzon a miniszterelnöki posztról. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.