Salvini nem enged kikötni egy OLASZ HADIHAJÓT az olasz kikötőkben, mert az megmentett 40 menekültet a tengeren

külföld
2019 május 09., 13:03
comments 349

Matteo Salvini olasz belügyminiszter bejelentette, hogy nem nyitja meg az olaszországi kikötőket az olasz haditengerészet hajója előtt, amely líbiai vizeken negyven migránst vett fedélzetére egy mentési műveletben csütörtökön. 

Matteo Salvini kijelentette, hogy egyetlen egy olasz kikötőben sem engedélyezi az olasz hadihajó kikötését.

photo_camera Matteo Salvini Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Megjegyezte, hogy az olasz haditengerészet hajójának nem kellett volna líbiai felségvizeken beavatkoznia, mivel ott a líbiai parti őrség végzi a mentési műveleteket. Annak ellenére, hogy a Ramadán időszaka van, a líbiai hatóságok szerdán is több mint 200 ember segítségére siettek - hangoztatta az olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt politikusa.

Az olasz védelmi tárca szűkszavú közleményben támogatásáról biztosította az olasz haditengerészetet.

A védelmi miniszter Elisabetta Trenta a másik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa: az M5S az utóbbi hetekben egyre erősebben bírálja Matteo Salvini migrációs politikáját, amelynek keretében a belügyminiszter lezárta az olaszországi kikötőket a menekülteket segítő hajók elől.

Matteo Salvini azt mondta, a római kormány tagjainak egy irányba kell tartani, "nem lehet, hogy a belügyminiszter lezárja a kikötőket, egy másik (miniszter) pedig összeszedi a migránsokat" - fejtette ki. Az olasz hadihajó egyelőre továbbra is líbiai vizeken tartózkodik. A védelmi tárca nem közölt információkat a megmentett személyek sorsának alakulásáról. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.