Zuhan tovább a megyei lapok olvasottsága

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hvg.hu ír arról a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai alapján, hogy szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az év első negyedévében, különösen nagyot pedig a Fidesz által megszállt megyei lapok olvasottsága esett. 

Az adatok alapján az országos napilapok közül egyedül a Népszava tudott kicsit erősödni: átlagosan 21 ezer fogy a lapból, ami kicsivel több, mint egy évvel korábban. Hogy mi a helyzet a Fidesz országos napilapjával, azt nem lehet tudni, mert a Magyar Idők helyett újraindított Magyar Nemzetnek még nincs teljes negyedéve, a Magyar Hírlapnak pedig nem auditáltatják az olvasottságát (ahogy amúgy a Magyar Idők sem tette).

A leglátványosabb fejlemény a megyei lapok további zuhanása: az előbb a Mészáros-féle Mediaworkshöz, majd onnan a fideszes gigantikus médiaalapítványba átterelt megyek lapoknál 2018 összes negyedévében 10-11 százalékos esést mértek az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és az idei év első három hónapjában is további 11 százalékos esést regisztráltak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.