Zuhan tovább a megyei lapok olvasottsága

POLITIKA
2019 május 09., 06:32
comments 238

A hvg.hu ír arról a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai alapján, hogy szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az év első negyedévében, különösen nagyot pedig a Fidesz által megszállt megyei lapok olvasottsága esett.

Az adatok alapján az országos napilapok közül egyedül a Népszava tudott kicsit erősödni: átlagosan 21 ezer fogy a lapból, ami kicsivel több, mint egy évvel korábban. Hogy mi a helyzet a Fidesz országos napilapjával, azt nem lehet tudni, mert a Magyar Idők helyett újraindított Magyar Nemzetnek még nincs teljes negyedéve, a Magyar Hírlapnak pedig nem auditáltatják az olvasottságát (ahogy amúgy a Magyar Idők sem tette).

A leglátványosabb fejlemény a megyei lapok további zuhanása: az előbb a Mészáros-féle Mediaworkshöz, majd onnan a fideszes gigantikus médiaalapítványba átterelt megyek lapoknál 2018 összes negyedévében 10-11 százalékos esést mértek az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és az idei év első három hónapjában is további 11 százalékos esést regisztráltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.