2021-ig zárva marad a Part című filmből ismert meseszerű partszakasz, Maya Bay

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Maya Bay, 2018 április 9.Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

A thai hatóságok tavaly ősszel úgy döntöttek, hogy lezárják Maya Bay-t, a híres partszakaszt Ko Phi Phi Le szigetén, ahol 2000-ben Alex Garland bestselleréből Danny Boyle Leonardo Dicaprio főszereplésével leforgatta a Part című filmet.

A lezárást eredetileg négy hónapra tervezték, aztán határozatlan időre meghosszabbították. 

A hatóságok most úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a tiltást, és egészen 2021-ig nem engednek turistákat a partszakasz közelébe, és csak hajókon, a szárazföldtől legalább 300 méterről lesz csak megtekinthető a legendás öböl. Több idő kell a partszakasznak, hogy regenerálódni tudjon. 

Lezárása előtt naponta 5000 ember látogatta meg a partszakaszt, ami a film megjelenése világ egyik legfrekventáltabb turistalátványossága lett. Az inváziót megsínylette a környezet: az öböl mentén a korallok szinte teljesen megsemmisültek.

Az újranyitás után a turisták számát korlátozni fogják, a kishajóknak pedig megtiltják majd, hogy kikössenek az öböl területén. Ennek persze nem örülnek a helyi turizmusból élő cégek, úgyhogy várhatóak konfliktusok az ügyben. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.