2021-ig zárva marad a Part című filmből ismert meseszerű partszakasz, Maya Bay

2019 május 10., péntek 6:32
176
Maya Bay, 2018 április 9. Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

A thai hatóságok tavaly ősszel úgy döntöttek, hogy lezárják Maya Bay-t, a híres partszakaszt Ko Phi Phi Le szigetén, ahol 2000-ben Alex Garland bestselleréből Danny Boyle Leonardo Dicaprio főszereplésével leforgatta a Part című filmet.

A lezárást eredetileg négy hónapra tervezték, aztán határozatlan időre meghosszabbították. 

A hatóságok most úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a tiltást, és egészen 2021-ig nem engednek turistákat a partszakasz közelébe, és csak hajókon, a szárazföldtől legalább 300 méterről lesz csak megtekinthető a legendás öböl. Több idő kell a partszakasznak, hogy regenerálódni tudjon. 

Lezárása előtt naponta 5000 ember látogatta meg a partszakaszt, ami a film megjelenése világ egyik legfrekventáltabb turistalátványossága lett. Az inváziót megsínylette a környezet: az öböl mentén a korallok szinte teljesen megsemmisültek.

Az újranyitás után a turisták számát korlátozni fogják, a kishajóknak pedig megtiltják majd, hogy kikössenek az öböl területén. Ennek persze nem örülnek a helyi turizmusból élő cégek, úgyhogy várhatóak konfliktusok az ügyben. (BBC

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt