Bezár a Part

utazás
2018 február 14., 07:35

Miután Alex Garland bestselleréből Danny Boyle Leonardo Dicaprio főszereplésével 2000-ben leforgatta a Part című filmet, a thaiföldi Koh Phi Phi Leh-szigeten található Maya-öböl a világ leghíresebb turistaparadicsomává vált.

A Maya-öböl 1999. január 14-én, egy nappal a Part című film forgatásának kezdete előtt.
photo_camera A Maya-öböl 1999. január 14-én, egy nappal a Part című film forgatásának kezdete előtt. Fotó: Emmanuel Dunand / AFP

De most egy időre vége a dilinek: az öblöt júniustól szeptemberig – a csúcsidőszakon kívül – lezárják a turisták elől, hogy megpróbálják az elmúlt évtizedek hajózásának köszönhető természeti kárt visszafordítani. (A thaiföldi korallok közel 80 százaléka elpusztult.)

Az öbölben napi 5000 turista fordul meg, a többségük csónakokkal érkezik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.