Bezár a Part

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután Alex Garland bestselleréből Danny Boyle Leonardo Dicaprio főszereplésével 2000-ben leforgatta a Part című filmet, a thaiföldi Koh Phi Phi Leh-szigeten található Maya-öböl a világ leghíresebb turistaparadicsomává vált.

A Maya-öböl 1999. január 14-én, egy nappal a Part című film forgatásának kezdete előtt.Fotó: Emmanuel Dunand / AFP

De most egy időre vége a dilinek: az öblöt júniustól szeptemberig – a csúcsidőszakon kívül – lezárják a turisták elől, hogy megpróbálják az elmúlt évtizedek hajózásának köszönhető természeti kárt visszafordítani. (A thaiföldi korallok közel 80 százaléka elpusztult.)

Az öbölben napi 5000 turista fordul meg, a többségük csónakokkal érkezik. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.