A Fidesz először felháborodott, hogy Botka László beígért 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak, most már a támogatás emelését követeli

POLITIKA
2019 május 10., 19:54
comments 252

„Berúgta a kampánymotort Szeged bukásra készülő polgármestere, aki kétségbeesett ígérgetésbe kezdett. Fogy körülötte a levegő, és fogynak az emberei is, nem maradt tehát más lehetősége, mint a számolatlan ígérgetés.” Első körben ezzel reagált a szegedi Fidesz a szocialista polgármester ígéretére, miszerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat. 

Az ügyet az országos média is felkapta, hiszen kétségkívül volt annak valami ellenállhatatlan bája, hogy a választások előtt a nyugdíjasoknak rendszeresen tízezres Erzsébet-utalványokat osztogató kormány emberei háborodnak fel a kampányban beígért 10 ezres támogatáson.

Eltelt kilenc nap is, mire a Fidesz rájött, hogy nem is úgy értette, a 10 ezres támogatás nem számolatlan ígérgetés, hanem remek ötlet, az egyetlen hibája, hogy lehetne még több.

Az MTI-nek küldött közlemény egészét idézem:

„A szocialisták ahogyan az elmúlt hetekben, most is hazudnak. Minden alapot nélkülöző rágalomhadjáratot indítottak Szegeden, azt hazudva, a Fidesz nem támogatja a Botka László által bejelentett támogatásokat. Ez színtiszta szocialista hazugság, a Fidesz ugyanis mindent támogat, ami az emberek érdekében áll. 

Botka és hazug médiája állításával szemben ezért a Fidesz módosító indítványt terjeszt be a közgyűlés elé. 

Ebben azt javasoljuk, hogy 13.500 forintos juttatásban részesüljenek mind az idősek, mind pedig a tanévet kezdő gyermekek is a Botka által belengetett 10.000 forint helyett. A pluszjuttatást könnyedén előteremthetjük, ha elvonjuk a szeged.hu, és a Szegedi Tükör c. szocialista propagandakiadványok támogatását. Inkább a szegedi idősekre és gyermekekre költsük a pénzt, mint hazug szocialista propagandasajtóra! 

Fidesz szegedi szervezete”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.