A Fidesz először felháborodott, hogy Botka László beígért 10 ezer forintot a nyugdíjasoknak, most már a támogatás emelését követeli

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Berúgta a kampánymotort Szeged bukásra készülő polgármestere, aki kétségbeesett ígérgetésbe kezdett. Fogy körülötte a levegő, és fogynak az emberei is, nem maradt tehát más lehetősége, mint a számolatlan ígérgetés.” Első körben ezzel reagált a szegedi Fidesz a szocialista polgármester ígéretére, miszerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat. 

Az ügyet az országos média is felkapta, hiszen kétségkívül volt annak valami ellenállhatatlan bája, hogy a választások előtt a nyugdíjasoknak rendszeresen tízezres Erzsébet-utalványokat osztogató kormány emberei háborodnak fel a kampányban beígért 10 ezres támogatáson.

Eltelt kilenc nap is, mire a Fidesz rájött, hogy nem is úgy értette, a 10 ezres támogatás nem számolatlan ígérgetés, hanem remek ötlet, az egyetlen hibája, hogy lehetne még több.

Az MTI-nek küldött közlemény egészét idézem:

„A szocialisták ahogyan az elmúlt hetekben, most is hazudnak. Minden alapot nélkülöző rágalomhadjáratot indítottak Szegeden, azt hazudva, a Fidesz nem támogatja a Botka László által bejelentett támogatásokat. Ez színtiszta szocialista hazugság, a Fidesz ugyanis mindent támogat, ami az emberek érdekében áll. 

Botka és hazug médiája állításával szemben ezért a Fidesz módosító indítványt terjeszt be a közgyűlés elé. 

Ebben azt javasoljuk, hogy 13.500 forintos juttatásban részesüljenek mind az idősek, mind pedig a tanévet kezdő gyermekek is a Botka által belengetett 10.000 forint helyett. A pluszjuttatást könnyedén előteremthetjük, ha elvonjuk a szeged.hu, és a Szegedi Tükör c. szocialista propagandakiadványok támogatását. Inkább a szegedi idősekre és gyermekekre költsük a pénzt, mint hazug szocialista propagandasajtóra! 

Fidesz szegedi szervezete”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.