A Ripost elmagyarázta a Nőknek, hogyan használják a kést a konyhában

ÉLET
2019 május 10., 13:21
comments 660

Fontos riportot közölt pénteki számában a Ripost. Bemutatták, hogyan teszi tönkre a legtöbb nő a konyhakéseket, és elmagyarázták, miként lehetne ezen változtatni. (A gyengébb képességű nők kedvéért előzékenyen képekkel is illusztrálták a legklasszikusabb bakikat.) 

Mindennek az eredője a gyanútlan, barbár, késkínzó szeletelés, de vannak egyéb öreg hibák is. Mutatjuk a leggyakoribb melléfogásokat!   

photo_camera Fotó: Olvasónk / Ripost

1. Számos ember lánya képes munkapulton vagy akár porcelántányéron szeletelni, ahelyett, hogy elővenne egy vágódeszkát. Ez veszélyes! A kemény felületen szeletelés aláírja a kés halálos ítéletét. Tipp Nőknek: ne koptassuk késeinket kemény felületen! 

2. Sajnos gyakori, hogy rossz kést választanak a Nők, pedig érdemes olyat venni, ami akár évtizedekig jól vág. Tipp Nőknek: „egy közepes árú, rozsdamentes acélkéssel már hosszú évekig dolgozhat gond nélkül egy háziasszony" (feltéve, hogy tanult az 1. pontból). 

3. Nem szabad a kést mosogatóba hajítani: a kés is csorbulhat, a Nő is sérülhet. Tipp Nőknek: mosogassuk el használat után késünket! 

4. A fiókban összedörzsölődnek (!) a kések, kimegy az élük, és mehetünk vissza a 2. ponthoz. Tipp Nőknek:  megfelelő tartóban vagy falimágnesen tartsuk a kést! 

photo_camera Fotó: Olvasónk / Ripost

5. Ne tegyük a kést mosogatógépbe, mert sérülhet a penge. Tipp Nőknek: olvassák újra a 3. pontot! 

6. Nem mindegy, hol szárad a kés. Tipp Nőknek: ne hagyjuk száradni, töröljük el!  

7. Az élezés és a fenés két külön dolog. Mindkettő veszélyes. Tipp Nőknek: Ne élezzünk kést, bízzuk szakemberre! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.