Az erőszakról forgatott dokumentumfilmet, amikor lelőtték

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mauricio Lezama éppen interjúkat készített a kolumbiai Arauquita városában, amikor motoros fegyveresek több lövéssel kivégezték. A tettesek gyorsan elhagyták a helyszínt, a filmes rögtön életét vesztette, egy másik ember pedig megsebesült. A tervezett dokumentumfilm egy olyan ápolónő életéről szól, akit a fegyveres harcok idején öltek meg, az ő példáján keresztül mutatják be a kolumbiai erőszakot.

Arauca megyében, ahol Arauquita is található, Kolumbia utolsó gerillahadserege, a baloldali Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) aktív, de jelen vannak a kormánnyal 2016-ban békét kötött Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezettel szakító fegyveresek és drogcsempészek is. 

A kormányzó a FARC szakadárjainak tulajdonította Lezama meggyilkolását, ők besúgónak tarthatták a filmrendezőt. (BBC, MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.