Frans Timmermans kiállna vitázni Orbán Viktorral

Több 444 videó?
Szeretném
Csúcsjelöltek vitája Kölnben: Manfred Weber és Frans TimmermansFotó: Malte Ossowski/SVEN SIMON/Picture-Alliance/AFP

A szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt Orbán Viktorral - közölte Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő pénteken Budapesten, felszólítva a magyar miniszterelnököt, hogy fogadja el a felkérést. (Orbán legutóbb azt mondta, hogy az ellenzékkel vitatkozni a szavazók semmibevétele. 2006 óta nem vett részt választási vitán.)

Frans Timmermans az MSZP meghívására jövő hét szombaton érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a párt kongresszusán. Ha a magyar kormányfő komolyan gondolja, hogy vannak érvei, akkor aznap, vagyis május 18-án délelőtt az Euronews szerkesztőségében leülhetnek egymással vitázni - közölte Ujhelyi. 

Szerinte Európa egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen irányba indul el az EU a következő hetekben. A kontinens előtt két út áll: az egyik azoké az „Európa-ellenes, populista erőké, nacionalistáké és újfasisztáké”, akik egy olyan tömörülésbe igyekeznek, aminek „egyik zászlóvivője Orbán Viktor lesz a következő években”, a másik pedig a Frans Timmermans és az európai szocialisták által kijelölt szociális Európa víziója - hangoztatta az EP-képviselő.

(MTI)