Két francia katona meghalt egy Burkina Faso-ban végrehajtott túszmentésben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két katona meghalt egy mentőakcióban Burkina Fasóban, miközben francia különleges egységek kiszabadítottak két francia, egy amerikai és egy dél-koreai állampolgárt Burkina Faso északi területein. 

Az akciót két francia állampolgár, Patrick Picque és Laurent Lassimouillas kiszabadítására indították, akik május 1-én tüntetk el egy benini nemzeti parkból. 

A Guardian szerint a másik két kiszabadított túsz személyazonossága egyelőre nem ismert, róluk annyit tudni, hogy mindketten nők. 

A túszokat feltehetően Beninből szállították egyenesen Burkina Fasóba, ahol szélsőséges iszlamista alakulatok több erőszakos akciót is végrehajtottak az elmúlt hónapokban. 

Emmanuel Macron gratulált a túszok kiszabadításához, és közleményében fejet hajtott a honfitársaikért életüket áldozó katonák emléke előtt. 

Az opération Barkhane akció keretében jelenleg is több ezer francia katona állomásozik Észak-Afrika több országában is. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.