Két francia katona meghalt egy Burkina Faso-ban végrehajtott túszmentésben

külföld
2019 május 10., 13:54
comments 106

Két katona meghalt egy mentőakcióban Burkina Fasóban, miközben francia különleges egységek kiszabadítottak két francia, egy amerikai és egy dél-koreai állampolgárt Burkina Faso északi területein. 

Az akciót két francia állampolgár, Patrick Picque és Laurent Lassimouillas kiszabadítására indították, akik május 1-én tüntetk el egy benini nemzeti parkból. 

A Guardian szerint a másik két kiszabadított túsz személyazonossága egyelőre nem ismert, róluk annyit tudni, hogy mindketten nők. 

A túszokat feltehetően Beninből szállították egyenesen Burkina Fasóba, ahol szélsőséges iszlamista alakulatok több erőszakos akciót is végrehajtottak az elmúlt hónapokban. 

Emmanuel Macron gratulált a túszok kiszabadításához, és közleményében fejet hajtott a honfitársaikért életüket áldozó katonák emléke előtt. 

Az opération Barkhane akció keretében jelenleg is több ezer francia katona állomásozik Észak-Afrika több országában is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt