Két francia katona meghalt egy Burkina Faso-ban végrehajtott túszmentésben

Két katona meghalt egy mentőakcióban Burkina Fasóban, miközben francia különleges egységek kiszabadítottak két francia, egy amerikai és egy dél-koreai állampolgárt Burkina Faso északi területein. 

Az akciót két francia állampolgár, Patrick Picque és Laurent Lassimouillas kiszabadítására indították, akik május 1-én tüntetk el egy benini nemzeti parkból. 

A Guardian szerint a másik két kiszabadított túsz személyazonossága egyelőre nem ismert, róluk annyit tudni, hogy mindketten nők. 

A túszokat feltehetően Beninből szállították egyenesen Burkina Fasóba, ahol szélsőséges iszlamista alakulatok több erőszakos akciót is végrehajtottak az elmúlt hónapokban. 

Emmanuel Macron gratulált a túszok kiszabadításához, és közleményében fejet hajtott a honfitársaikért életüket áldozó katonák emléke előtt. 

Az opération Barkhane akció keretében jelenleg is több ezer francia katona állomásozik Észak-Afrika több országában is. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.