Megváltozott a parkolási rend a japán nagykövetségnél, miután a Tiborcz család az utcába költözött

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Február elején megjelent egy tábla a japán nagykövetség XII. kerületi épülete előtt, ami figyelmeztette a hozzájuk érkezőket, hogy mivel kevés náluk a parkolóhely, jobb ha taxival vagy tömegközlekedéssel érkeznek. Pedig a Népszava szerint korábban a nagykövetség használhatta a képviselet melletti kis zsákutca végében lévő parkolót, és csak a követségi dolgozóknak volt oda behajtási engedélyük.

Közben a követség új szomszédot is kapott, hiszen 2017 júniusában Tiborcz István vette meg a kis utcában álló villát. A lap szerint a miniszterelnök vejéhez érkező vendégek rendszeresen azt a parkolóhelyet kezdték használni, ahol korábban a nagykövetségre érkezők, ott dolgozók tették le autóikat. Nem sokkal később pedig várakozni tilos táblák jelentek meg az utcánál, és Tiborczék oldalán 4 óránál tovább nem lehet várakozni, ami Tiborczék vendégeinek még teljesen vállalható, de a követségi dolgozóknak már máshogy kell megoldaniuk a parkolást. 

Egyébként a lap beszámolója szerint a Tiborczék bejárata előtt épp belefutottak Száraz Istvánba, aki korábban Matolcsy Ádámnak adta át az Origót. A vállalkozó egyébként 20 percet tervezett ott tartózkodni.  

A változtatással kapcsolatban a Budapest Közút Zrt. a lapnak azt mondta, hogy 

a kis utca forgalmi rendjét lakossági megkeresésre, tavaly októberben vizsgálták felül.A megkeresés után úgy ítélték meg, hogy jogi szempontból nem volt alátámasztható, hogy csak a japán követség járművei hajthattak be a zsákutcába. Ezért felülvizsgálták a forgalmi rendet. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.