Nekiment az államtitkár a Nemzeti Választási Bizottságnak Czeglédy Csaba miatt

POLITIKA
2019 május 11., 14:23
comments 95

A Nemzeti Választási Bizottság elnökének címzett nyílt levelében kritizálja a testület döntését az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Völner Pál szerint tárcája "mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy az NVB elutasította a Szegedi Törvényszék kérését és a bíróság kezdeményezése ellenére sem függesztette fel Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjelöltjének mentelmi jogát. Hozzátette: a magyar demokrácia történetében példátlan, hogy

"egyes politikai körök megpróbálják ellehetetleníteni az igazságszolgáltatás működését".

Völner szerint "az NVB ellenzéki delegáltjainak magatartása semmi másra nem alkalmas, csak a jogrendszerbe vetett bizalom rombolására, a jogállam megcsúfolására." A testület elnökét, Rádi Pétert arra kérte, hogy levelét juttassa el minden párt küldöttjének, "a magyar demokrácia és Európa jövőjének ügye ugyanis nem lehet néhány politikai hazárdőr játékszere". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.