Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal kirúgta Szujó Zoltánt a közmédia

„Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az MTVA Szujó Zoltánnak” – jelentette be az MTVA szombat délután. A sportkommentátor nem sokkal korábban Instagramon közölte, hogy 

„minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik – legalábbis egyelőre”.

Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért 

„a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust”.

Szujó az Indexnek azt mondta, hogy „nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek” a távozáshoz. A riporter szerint az történt, hogy pénteken a Forma-1 Spanyol Nagydíjának edzését közvetítették, de komoly hanghiba lépett fel, amit nem tudtak megjavítani, ezért a csatorna kommentártortársával együtt visszarendelte Budapestre. Miután szombat délelőtt hazaérkezett, főnökeinek jelezte, hogy 

„a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban”,

és emiatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Mire azt a választ kapta: megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie. Illetve hozzátették: ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó ezután beadta felmondását.

Elmondása szerint már régóta érik a távozás gondolata benne, mivel szerinte a közmédia nem kezeli helyén a legdrágább és legnézettebb tartalmát. Folyamatosan leépítették a közvetítésen és a magazinműsorokon dolgozó háttérstábot, az elküldött kollégát helyére pedig senkit, vagy rutintalan kezdőket tettek.

Szujó az RTL Klubtól 2012-ben ment át a Telesporthoz, mikor az MTVA megszerezte a a Forma-1 közvetítési jogait. A versenyek állandó kommentátora 2013-ban lett. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.