Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal kirúgta Szujó Zoltánt a közmédia

Média
2019 május 11., 15:50

„Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond az MTVA Szujó Zoltánnak” – jelentette be az MTVA szombat délután. A sportkommentátor nem sokkal korábban Instagramon közölte, hogy 

„minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik – legalábbis egyelőre”.

Az MTVA közleménye szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért 

„a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust”.

Szujó az Indexnek azt mondta, hogy „nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek” a távozáshoz. A riporter szerint az történt, hogy pénteken a Forma-1 Spanyol Nagydíjának edzését közvetítették, de komoly hanghiba lépett fel, amit nem tudtak megjavítani, ezért a csatorna kommentártortársával együtt visszarendelte Budapestre. Miután szombat délelőtt hazaérkezett, főnökeinek jelezte, hogy 

„a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban”,

és emiatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Mire azt a választ kapta: megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie. Illetve hozzátették: ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó ezután beadta felmondását.

Elmondása szerint már régóta érik a távozás gondolata benne, mivel szerinte a közmédia nem kezeli helyén a legdrágább és legnézettebb tartalmát. Folyamatosan leépítették a közvetítésen és a magazinműsorokon dolgozó háttérstábot, az elküldött kollégát helyére pedig senkit, vagy rutintalan kezdőket tettek.

Szujó az RTL Klubtól 2012-ben ment át a Telesporthoz, mikor az MTVA megszerezte a a Forma-1 közvetítési jogait. A versenyek állandó kommentátora 2013-ban lett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.