Több mint 65 ember fulladt a tengerbe Tunézia partjainál

Pénteken Tunézia partjainál felborult egy menekülteket szállító hajó, a balesetben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a tunéziai hatóságok szerint több mint 65-en megfulladtak. 16 embert sikerült kimenteni. Szintén pénteken a líbiai haditengerészet 213 embert fordított vissza a Földközi-tengeren.

Málta partjainál pedig  nyolcvanöt embert mentettek ki a máltai hatóságok egy bajba jutott bárka fedélzetéről.  Az Európába tartó emberek állapotáról és nemzetiségéről a máltai hatóságok egyelőre nem közöltek információkat. 

Fotó: Olmo Calvo/AP

A Földközi-tengeren keresztül útnak indulók - főként a szubszaharai országok állampolgárai - illegálisan igyekeznek Európába jutni, gyakran az életük kockáztatásával.

2019 első három hónapjában 15 900 ember érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül. Ez a szám 17 százalékkal kevesebb a 2018-es év azonos időszakához képest. Az ENSZ jelentése szerint tavaly minden nap átlagosan 6 bevándorló fulladt a tengerbe átkelés közben. (BBC/MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.