A rendőrség nem engedélyezi Toroczkaiék törökszentmiklósi erődemonstrációját

A rendőrség nem engedélyezte a Mi Hazánk, a MIÉP és a Független Kisgazdapárt május 21-re tervezett, felvonulással egybekötött törökszentmiklósi demonstrációját – írta meg a Mérce. A döntés ellen bíróságon lehet fellebbezni.

A párt szombaton jelentette be a rendezvényt a rendőrségnek, a célt így határozták meg: „Tiltakozás a bűnözés ellen.” Toroczkai korábban azt mondta: „elég volt abból, hogy néhány cigány család terrorizálja a várost”, és ha kormányon lennének, bérrabtartási megállapodást kötnének Oroszországgal, az erőszakos bűnelkövetőket pedig szibériai börtönökbe küldenék.

A rendőrség a gyülekezési törvény 13. és 14. bekezdésére hivatkozva tiltotta meg a felvonulást, miután a párt nem akart elállni a demonstráció meneteléses részétől (statikus tüntetést engedélyezett volna a hatóság). A döntés többek között hivatkozik egy alkotmánybírósági tilalomra is, amit „foglyul ejtett közönség tilalma” néven lehet ismerni, vagyis senki nem kényszeríthető egy őt érintő vélemény végighallgatására, különösen nem az őt gyalázó, megfélemlítő üzenetekhez való asszisztálásra.

Fotó: botost/444.hu

Június 1-én Szegeden alakul meg „a Jobbik által korábban életre hívott, majd a bíróság által betiltott Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet”. A szervezet elvileg önállóan, egyesületi formában fog működni, de a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával. (Mérce)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.