Szexuális sztrájkra szólítja fel a nőket Alyssa Milano színésznő-aktivista az abortuszttörvény miatt

Tbg
külföld
2019 május 12., 08:43
comments 485

„Amíg a nők nem kapják vissza a teljes kontrollt a testük felett, addig egyszerűen nem kockáztathatjuk meg a terhességet” - írta véleménycikkében Alyssa Milano, miután kedden egy republikánus képviselő benyújtotta a Georgia állami törvényhozás elé az abortuszszabályozást szigorító törvénytervezetét, a „a szívveréstörvényt”.

Az új szabályozás szerint abortusz nem végezhető el azután, hogy a magzat szívverése már észlelhető. Ez a terhesség hatodik hetében megtörténik, a legtöbb nő ekkor még nem is érzi, hogy terhes lenne, a reggeli álmosság is csak a terhesség kilencedik hetében kezdődik.

A konzervatív tervezet hatalmas felháborodást keltett az amerikai közéletben, jóllehet nem ez az első ilyen törvénymódosítás, Kentuckyban és Mississippiben már folyamatban vannak hasonló módosítások, és egyelőre nem lépett életbe az új szabályozás: Kentuckyban bíróság, hogy alkotmányellenes a rendelkezés.

link Forrás

A #MeToo kampányban is aktív szerepet vállaló Alyssa Milano ebbe a vitába szállt bele szombati posztjával, az írást kísérő #sexstrike tag hamar felkapott lett a Twitteren, jóllehet komoly vitát váltott ki a kezdeményezés nőjogi oldalon is. Milano azt írja, addig ne szexeljenek a nők, amik az abortusz szigorítása napirenden van.

A törvénymódosítást szintén elutasító oldalon egyesek szerint szexista a kezdeményezés, hiszen ezzel elismerik a nők, hogy testükkel szexuális szolgáltatást nyújtanak, és ezzel próbálnak célt elérni.

Milano kezdeményezésével párhuzamosan 50, Georgiában élő filmszínész írt alá közös nyilatkozatot, amelyben kijelentik, amíg a törvénymódosítás napirenden van, nem dolgoznak az államban, ahol a filmipar 92 ezer embernek biztosít munkát. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.