Bűnösnek vallotta magát az amerikai gazdagok egyetemi felvételi csalási ügyében Felicity Huffman

Az ügyészséggel kötött alkunak megfelelően bűnösnek vallotta magát az egész Egyesült Államokat megrázó egyetemi felvételi csalási ügyben a talán leghíresebb vádlott, Felicity Huffman színésznő, a Született feleségek sztárja, a szintén jól ismert színész, William H. Macy felesége.

A szövevényes csalássorozat lényege, hogy 45 gazdag amerikai, köztük több ismert filmszínész különféle törvénytelen trükkökkel, jókora kenőpénzeket kifizetve juttatta be a gyerekét a kiszemelt egyetemekre. Volt, aki hamis sportolói karriert kreáltatott a gyerekének, de Huffman például azért fizetett 15 ezer dollárt, hogy a gyerek már megírt felvételi tesztjét valaki még a hivatalos kiértékelés előtt javítsa fel. A fiktív dokumentumokkal megtámogatott kamu sportmúlt jóval többe, egy esetben például 500 ezer dollárba került.

Huffman az elején nem volt ilyen együttműködő, a rendőrök fegyvert fogtak rá a letartóztatásakor, de most már arról beszélt, hogy mindent beismer, szégyelli magát és vállalja a felelősséget a tetteiért. Az ügyész cserébe a lehetséges minimumot, 4 hónap letöltendő börtönt kért rá.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.