Bűnösnek vallotta magát az amerikai gazdagok egyetemi felvételi csalási ügyében Felicity Huffman

Az ügyészséggel kötött alkunak megfelelően bűnösnek vallotta magát az egész Egyesült Államokat megrázó egyetemi felvételi csalási ügyben a talán leghíresebb vádlott, Felicity Huffman színésznő, a Született feleségek sztárja, a szintén jól ismert színész, William H. Macy felesége.

A szövevényes csalássorozat lényege, hogy 45 gazdag amerikai, köztük több ismert filmszínész különféle törvénytelen trükkökkel, jókora kenőpénzeket kifizetve juttatta be a gyerekét a kiszemelt egyetemekre. Volt, aki hamis sportolói karriert kreáltatott a gyerekének, de Huffman például azért fizetett 15 ezer dollárt, hogy a gyerek már megírt felvételi tesztjét valaki még a hivatalos kiértékelés előtt javítsa fel. A fiktív dokumentumokkal megtámogatott kamu sportmúlt jóval többe, egy esetben például 500 ezer dollárba került.

Huffman az elején nem volt ilyen együttműködő, a rendőrök fegyvert fogtak rá a letartóztatásakor, de most már arról beszélt, hogy mindent beismer, szégyelli magát és vállalja a felelősséget a tetteiért. Az ügyész cserébe a lehetséges minimumot, 4 hónap letöltendő börtönt kért rá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.