Márki-Zayt és Készt fogadták az amerikai külügyminisztériumban, de nem mondják meg, kicsoda

Nagy a sürgés-forgás amerikai-magyar vonalon: pár órával a Trump-Orbán találkozó előtt két magyar ellenzéki politikus , a Mindenki Magyarországa Mozgalom két elnökségi tagja, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán találkozott amerikai diplomatákkal Washingtonban. 

A megbeszélésről kiadott közleményük első olvasásra kicsit furcsának tűnt, nem szerepelt benne ugyanis, hogy kivel találkoztak, a kiadott fotón csak a két magyar politikus szerepelt és a szöveg egy szóval sem említette az amerikai fél véleményét. Telefonon elértem Márki-Zay Pétert, így kiderült, hogy mindez nem volt véletlen.

A hódmezővásárhelyi polgármester elmesélte, hogy a külügyminisztérium olyan munkatársaival találkoztak, akik nem politikai kinevezettek, hanem külügyi szakemberek, akik ezért a nevük elhallgatását kérték. A megbeszélésről magáról Márki-Zay azt mondta, hogy alapvetően az amerikaiak kérdezgették őket a nekik érdekes témákban.

Ezek a következők voltak:

  • a magyar-orosz kapcsolatok, különös tekintettel a Magyarországon működési engedélyt kapott, az ellenzéki politikus által “orosz kémbanknak” nevezett pénzintézetre
  • a nyugati szövetségi rendszertől, így a NATO-tól való magyar távolodás
  • az Orbán-rezsim által befogadott, terrorgyanú miatt körözött arab üzletember és Orbánék kapcsolata
  • a szabad sajtó helyzete
  • a rezsimmel szembeni ellenállás

Márki-Zay úgy tapasztalta, hogy az ő véleménye azért érdekelte az amerikai külügyet, mert jobboldali, keresztény emberként áll szemben az Orbán-rendszerrel.

A két magyar ellenzéki hétfőn két megbeszélésen vett részt, a következő két napon pedig 3-4 hasonló találkozó vár rájuk a külügyminisztérium munkatársaival.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.