15 év bujkálás után feladta magát egy orosz dezertőr

külföld
2019 május 14., 16:49

15 évnyi bujkálás után feladta magát a moszkvai rendőrségen Nyikolaj Akhminejev közlegény, aki nem kevesebb, mint 15 éve lépett meg az orosz katonaságtól. A közlegény egy Moszkva-közeli bázison állomásozott, de 2004-ben, pár hónapnyi szolgálat után elege lett, és egyszerűen elsétált a bázisról.

Az orosz hadsereg éveken keresztül kereste a dezertőrt, de nem találták, a férfi nem bukkant fel az otthonában.

Egészen idén januárig, amikor is feladta magát. A férfi elmondta, hogy a dezertálás után portásként helyezkedett el Moszkvában. Két évig élt a fővárosban papírok nélkül, aztán vidékre költözött, és alkalmi munkából élt.

A bíróság közel két és fél év szabadságvesztésre ítélte a dezertálás miatt, de akár hét évet is kaphatott volna. Azt azonban enyhítő körülményként bírálták el, hogy feladta magát. Nyikolaj Akhminejev közlegény 15 éven keresztül tartó dezertálása bőven nem a leghosszabb a közelmúltból, Szergej Trofimov tavaly adta fel magát, 26 év bujkálás után. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.