15 év bujkálás után feladta magát egy orosz dezertőr

külföld
2019 május 14., 16:49
comments 24

15 évnyi bujkálás után feladta magát a moszkvai rendőrségen Nyikolaj Akhminejev közlegény, aki nem kevesebb, mint 15 éve lépett meg az orosz katonaságtól. A közlegény egy Moszkva-közeli bázison állomásozott, de 2004-ben, pár hónapnyi szolgálat után elege lett, és egyszerűen elsétált a bázisról.

Az orosz hadsereg éveken keresztül kereste a dezertőrt, de nem találták, a férfi nem bukkant fel az otthonában.

Egészen idén januárig, amikor is feladta magát. A férfi elmondta, hogy a dezertálás után portásként helyezkedett el Moszkvában. Két évig élt a fővárosban papírok nélkül, aztán vidékre költözött, és alkalmi munkából élt.

A bíróság közel két és fél év szabadságvesztésre ítélte a dezertálás miatt, de akár hét évet is kaphatott volna. Azt azonban enyhítő körülményként bírálták el, hogy feladta magát. Nyikolaj Akhminejev közlegény 15 éven keresztül tartó dezertálása bőven nem a leghosszabb a közelmúltból, Szergej Trofimov tavaly adta fel magát, 26 év bujkálás után. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt