Sokkal jobb eurovíziós dalt írt a mesterséges intelligencia, mint bármelyik eddigi magyar versenymű

Megvan, hogy az ember származású munkavállalók melyik alcsoportjának kell legelőször rettegnie attól, hogy a mesterséges intelligencia elveszi a munkájukat: 

a lakossági lift- és diszkózenében utazó zeneszerző-producereknek.

A dolog úgy derült ki, hogy egy csapat izraeli zenész és művész Nimrod Shapira vezetésével és az Oracle mesterséges intelligenciájának segítségével megalkotta az első, MI által szerzett eurovíziós dalt. A projekthez először többszáz korábbi  Eurovíziós számot – a dallamukat és dalszövegüket – tápláltak egy neuronhálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsort alkottak.  Vagyis a nyersanyag még emberi termék volt, de az új zenei anyagot az alapján már teljes egészében a mesterséges intelligencia kreálta. Ekkor jött annyi emberi közreműködés, hogy a kompjúter által alkotott zene-szöveg egységeket egy producer válogatta és szerkesztette össze. Az énekhang az Eurovízión egyszer nyertes, egyszer pedig ötödik helyen végző Izhar Cohené. 

Az eredmény pedig tényleg meglepően klassz lett, főleg az átlagos Eurovíziós számokhoz képest:

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.