Sokkal jobb eurovíziós dalt írt a mesterséges intelligencia, mint bármelyik eddigi magyar versenymű

2019 május 14., kedd 13:08
148

Megvan, hogy az ember származású munkavállalók melyik alcsoportjának kell legelőször rettegnie attól, hogy a mesterséges intelligencia elveszi a munkájukat: 

a lakossági lift- és diszkózenében utazó zeneszerző-producereknek.

A dolog úgy derült ki, hogy egy csapat izraeli zenész és művész Nimrod Shapira vezetésével és az Oracle mesterséges intelligenciájának segítségével megalkotta az első, MI által szerzett eurovíziós dalt. A projekthez először többszáz korábbi  Eurovíziós számot – a dallamukat és dalszövegüket – tápláltak egy neuronhálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsort alkottak.  Vagyis a nyersanyag még emberi termék volt, de az új zenei anyagot az alapján már teljes egészében a mesterséges intelligencia kreálta. Ekkor jött annyi emberi közreműködés, hogy a kompjúter által alkotott zene-szöveg egységeket egy producer válogatta és szerkesztette össze. Az énekhang az Eurovízión egyszer nyertes, egyszer pedig ötödik helyen végző Izhar Cohené. 

Az eredmény pedig tényleg meglepően klassz lett, főleg az átlagos Eurovíziós számokhoz képest:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt