A Mi Hazánk kifogásolja, hogy az RTL csak a „cigánybűnözés” szót kisípolva hajlandó leadni a kampányfilmjüket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert az RTL Klub nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét – közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese a budapesti sajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra azt mondta, az RTL Klub a „cigánybűnözés” szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a kifejezést. A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát.

Toroczkai László párelnök (k) bemutatja a Mi Hazánk az új egyenruhás szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. A Nemzeti Légió bemutatkozó sajtótájékoztatójáról itt írtunk.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Dúró emlékeztetett, hogy 2010-ben a köztévé, szintén a „cigánybűnözés” szót kifogásolta, és ezért nem volt hajlandó leadni a Jobbik akkori kampányfilmjét. Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztévé jogsértően járt el, és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést. Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne – mondta.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte, hogy az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.