A Mi Hazánk kifogásolja, hogy az RTL csak a „cigánybűnözés” szót kisípolva hajlandó leadni a kampányfilmjüket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Mi Hazánk Mozgalom kifogást nyújt be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, mert az RTL Klub nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét – közölte a Mi Hazánk elnökhelyettese a budapesti sajtótájékoztatóján.

Dúró Dóra azt mondta, az RTL Klub a „cigánybűnözés” szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a kifejezést. A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát.

Toroczkai László párelnök (k) bemutatja a Mi Hazánk az új egyenruhás szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. A Nemzeti Légió bemutatkozó sajtótájékoztatójáról itt írtunk.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Dúró emlékeztetett, hogy 2010-ben a köztévé, szintén a „cigánybűnözés” szót kifogásolta, és ezért nem volt hajlandó leadni a Jobbik akkori kampányfilmjét. Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztévé jogsértően járt el, és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést. Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne – mondta.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte, hogy az RTL Klub arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.