Egy moszkvai videojáték-fejlesztő az eBay-en F-16-os vadászgépekről vett kézikönyvet, 10 év börtönt is kaphat

bűnügy
2019 május 15., 19:40
comments 257

A 42 éves Oleg Tiscsenko orosz videojáték-fejlesztőt bíróság elé állítják az Egyesült Államokban.

A kollégái szerint repülőrajongó moszkvai férfi 15 évig dolgozott nagy pontosságú repülőgép-szimulátorokon, és az eBay-en beszerzett egy dokumentációt különböző repülőgépmodellekről (például F-16-os vadászgépekről), hogy jobban értse a repülőket. Tudván, hogy illegális, amit csinál egy 60 éves texasi férfit vett rá, hogy juttassa el neki.

photo_camera Fotó: Staff Sgt. Cherie A. Thurlby/U.S. Air Force

Emiatt aztán vádat is emeltek ellene az Egyesült Államok elleni összeesküvés vádjával, és ha bűnösnek találják, több mint 10 év börtönt kaphat.

Persze Oroszországnak nincs kiadatási egyezménye az USA-val, csakhogy Oleg Tiscsenko nemcsak repülőgép-rajongó, hanem lelkes táncos is, és amikor idén elment Grúziába (Georgiába), elfogták, és kiadták az USA-nak.

Részletek a Meduzán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.