Hét rézsikló vert tanyát egy Budapest környéki nagyáruház vízórájában

ÁLLAT
2019 május 15., 12:44
comments 193

A Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) egy Budapest környéki nagyáruházból kapott riasztást, hogy a leolvasást végző ember nagy rémületére a vízóra aknájában több siklót találtak. Facebook-oldalukon azt írják, a 3-4 méter mélységű aknában 7 példányt gyűjtött be a helyszínre érkező természetvédelmi őr (a legkisebb 15, a legnagyobb 60 cm hosszú volt). Az állatokat később a Fóti-Somlyón engedték szabadon.

A rézsikló, mint írják – a többi hüllőfajjal együtt – védett hazánkban. Sajnálatos módon nagyon hasonlít a viperákra, így sokszor indokolatlan félelmet vált ki az emberekből. A Nemzeti Park azt kéri, hasonló esetekben ne lépjünk fel agresszívan az állattal szemben, hanem értesítsük az illetékes szakembereket.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.