Orbán és Zeman megállapodtak az atomenergetikai együttműködés erősítésében

2019 május 15., szerda 13:21
95
Orbán Viktor kormányfő fogadja Milos Zeman cseh köztársasági elnököt Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő a visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről és a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt a budapesti Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán azt mondta, Magyarország és Csehország kapcsolataiban nincsenek problémás ügyek, a két ország kormánya közötti együttműködés minden területen kiváló, beleértve a V4-keretben és az uniós politikában folytatott közös munkát is.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A visegrádi országok összetartásának és egységének fontosságát mindketten kiemelték, és értékelték az aktuális világpolitikai kérdéseket és uniós ügyekről is szót ejtettek – közölte Havasi.

Milos Zeman cseh és Áder János magyar köztársasági elnök sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Sándor-palotában 2019. május 15-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Orbán Viktor és Milos Zeman megállapította: Csehország és Magyarország egymás kiemelt stratégiai partnerei, a kétoldalú áruforgalom 2018-ban rekordértéket ért el.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Milos Zeman cseh államfőt (b) a Parlamentben 2019. május 15-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

megállapodtak az együttműködés további erősítésében, olyan területeken, mint az atomenergetikai együttműködés illetve a turisztikai kapcsolatok fejlesztése – mondta Havasi Bertalan. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt