Orbán és Zeman megállapodtak az atomenergetikai együttműködés erősítésében

Orbán Viktor kormányfő fogadja Milos Zeman cseh köztársasági elnökötFotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő a visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről és a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt a budapesti Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán azt mondta, Magyarország és Csehország kapcsolataiban nincsenek problémás ügyek, a két ország kormánya közötti együttműködés minden területen kiváló, beleértve a V4-keretben és az uniós politikában folytatott közös munkát is.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A visegrádi országok összetartásának és egységének fontosságát mindketten kiemelték, és értékelték az aktuális világpolitikai kérdéseket és uniós ügyekről is szót ejtettek – közölte Havasi.

Milos Zeman cseh és Áder János magyar köztársasági elnök sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Sándor-palotában 2019. május 15-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Orbán Viktor és Milos Zeman megállapította: Csehország és Magyarország egymás kiemelt stratégiai partnerei, a kétoldalú áruforgalom 2018-ban rekordértéket ért el.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Milos Zeman cseh államfőt (b) a Parlamentben 2019. május 15-én.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

megállapodtak az együttműködés további erősítésében, olyan területeken, mint az atomenergetikai együttműködés illetve a turisztikai kapcsolatok fejlesztése – mondta Havasi Bertalan. (MTI)