Orbán és Zeman megállapodtak az atomenergetikai együttműködés erősítésében

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Orbán Viktor kormányfő fogadja Milos Zeman cseh köztársasági elnökötFotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő a visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről és a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt a budapesti Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Orbán azt mondta, Magyarország és Csehország kapcsolataiban nincsenek problémás ügyek, a két ország kormánya közötti együttműködés minden területen kiváló, beleértve a V4-keretben és az uniós politikában folytatott közös munkát is.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A visegrádi országok összetartásának és egységének fontosságát mindketten kiemelték, és értékelték az aktuális világpolitikai kérdéseket és uniós ügyekről is szót ejtettek – közölte Havasi.

Milos Zeman cseh és Áder János magyar köztársasági elnök sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Sándor-palotában 2019. május 15-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Orbán Viktor és Milos Zeman megállapította: Csehország és Magyarország egymás kiemelt stratégiai partnerei, a kétoldalú áruforgalom 2018-ban rekordértéket ért el.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Milos Zeman cseh államfőt (b) a Parlamentben 2019. május 15-én.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

megállapodtak az együttműködés további erősítésében, olyan területeken, mint az atomenergetikai együttműködés illetve a turisztikai kapcsolatok fejlesztése – mondta Havasi Bertalan. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.