Az uniós polgárok többsége szerint reális lehetőség, hogy 20 éven belül felbomlik az EU

eu
2019 május 16., csütörtök 3:43
159
Fotó: BORIS ROESSLER/dpa Picture-Alliance/AFP

Az uniós állampolgárok több mint fele szerint elképzelhető, hogy a következő 10-20 évben felbomlik az EU - derült ki a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) felméréséből. Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Hollandiában, Ausztriában Szlovákiában, Romániában, Csehországban és Lengyelországban is azt mondta az emberek többsége, hogy reális lehetőség az EU széthullása.

A legtöbben Szlovákiában mondták ezt - itt az emberek 66 százaléka szerint nagyon valószínű, vagy elég valószínű a felbomlás 20 éven belül, de Franciaországban is 58 százazlék az arány.

A 14 országban elvégzett felmérésen csak a svédek (44 százalék), a dánok (41 százalék) és a spanyolok (40 százalék) között voltak kisebbségben azok, akik a szétesésre számítanak.

És vizsgáltak ennél baljósabb kérdéseket is: hogy az emberek reálisan el tudnak-e képzelni háborús konfliktust uniós országok között. 10-ből 3 válaszadó pedig azt mondta, ez egy reális lehetőség. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt