Egyre súlyosabb az ebolahelyzet a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Augusztus óta 1600 ember halt meg az ebola járvány eredményeként a  Kongói Demokratikus Köztársaságban, és hétről hétre egyre több új megbetegedésről érkezik hír. A halálozási arány 65 százalékos, az áldozatok többsége nő és gyerek. A nemzetközi segélyszervezetek nem tudják megállítani a betegség terjedését, mert az ország északnyugati részében folyamatosak az összecsapások a különböző fegyveres csoportok között, ráadásul az ebola ellen küzdő orvosok és egészségügyi központok ellen is rendszeresek az erőszakos akciók. Ha a vírus eléri Gomát vagy más környékbeli nagyvárosokat, annak beláthatatlan következményei lesznek. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.