Egyre súlyosabb az ebolahelyzet a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Augusztus óta 1600 ember halt meg az ebola járvány eredményeként a  Kongói Demokratikus Köztársaságban, és hétről hétre egyre több új megbetegedésről érkezik hír. A halálozási arány 65 százalékos, az áldozatok többsége nő és gyerek. A nemzetközi segélyszervezetek nem tudják megállítani a betegség terjedését, mert az ország északnyugati részében folyamatosak az összecsapások a különböző fegyveres csoportok között, ráadásul az ebola ellen küzdő orvosok és egészségügyi központok ellen is rendszeresek az erőszakos akciók. Ha a vírus eléri Gomát vagy más környékbeli nagyvárosokat, annak beláthatatlan következményei lesznek. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.