Előbb a tenisz legnagyobbjait szidta, majd egy nevetséges hiszti miatt kizárták Nick Kyrgiost Rómában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A legismertebb teniszezők gyalázásával melegített a római salakpályás tenisztorna férfi versenyére az ausztrál Nick Kyrgios: egy podcast vendégeként tette szóvá világelső Novak Djokovic béna meccs utáni ünnepléseit, illetve Rafael Nadal kettős mércéjét, majd pedig a spanyol Fernando Verdascót a világ legarrogánsabb emberének nevezte, és hosszasan szidta. 

Szerinte Djokovic hiába a sportág egyik legnagyobbja, túlzottan azt akarja, hogy szeressék, olyan akar lenni, mint Roger Federer, ezért csinálja a meccsei végén az ünneplését is, amit nézni is kínos Kyrgios szerint. 

Nick KyrgiosFotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Nadal pedig szerinte csak addig kedves, amikor nyer, olyankor dicséri is az ellenfelét, amikor viszont kikap, besavanyodik, nem tiszteli se az ellenfelét, se az ellenfele szurkolóit. Kyrgios Federerről viszont csak jót mondott az adásban, ahogy kedvezően szólt Andy Murrayról is.

Ilyen felvezető után jött a meccse a római torna második fordulójában: a norvég Casper Ruud elleni összecsapás döntő játszmájában elkezdett vitatkozni az egyik vonalbíróval, aminek következtében - mivel korábban már figyelmeztette a játékvezető -  1:1-es állásnál kapott egy büntetőjátékot, azaz riválisa 2:1-es előnybe került. Kyrgios dühében - továbbra is a vonalbíróval vitatkozva - előbb földhöz vágta az ütőjét, majd odébb rúgott egy palackot, végül a pályára hajított egy széket, ezért kizárták a mérkőzésből. 

(Guardian, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.