Előbb a tenisz legnagyobbjait szidta, majd egy nevetséges hiszti miatt kizárták Nick Kyrgiost Rómában

sport
2019 május 16., 19:36
comments 20

A legismertebb teniszezők gyalázásával melegített a római salakpályás tenisztorna férfi versenyére az ausztrál Nick Kyrgios: egy podcast vendégeként tette szóvá világelső Novak Djokovic béna meccs utáni ünnepléseit, illetve Rafael Nadal kettős mércéjét, majd pedig a spanyol Fernando Verdascót a világ legarrogánsabb emberének nevezte, és hosszasan szidta. 

Szerinte Djokovic hiába a sportág egyik legnagyobbja, túlzottan azt akarja, hogy szeressék, olyan akar lenni, mint Roger Federer, ezért csinálja a meccsei végén az ünneplését is, amit nézni is kínos Kyrgios szerint. 

Nick Kyrgios
photo_camera Nick Kyrgios Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Nadal pedig szerinte csak addig kedves, amikor nyer, olyankor dicséri is az ellenfelét, amikor viszont kikap, besavanyodik, nem tiszteli se az ellenfelét, se az ellenfele szurkolóit. Kyrgios Federerről viszont csak jót mondott az adásban, ahogy kedvezően szólt Andy Murrayról is.

Ilyen felvezető után jött a meccse a római torna második fordulójában: a norvég Casper Ruud elleni összecsapás döntő játszmájában elkezdett vitatkozni az egyik vonalbíróval, aminek következtében - mivel korábban már figyelmeztette a játékvezető -  1:1-es állásnál kapott egy büntetőjátékot, azaz riválisa 2:1-es előnybe került. Kyrgios dühében - továbbra is a vonalbíróval vitatkozva - előbb földhöz vágta az ütőjét, majd odébb rúgott egy palackot, végül a pályára hajított egy széket, ezért kizárták a mérkőzésből. 

link Forrás

(Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.